Beseda s priateľom Jeffom

Táto akcia sa zrodila z podnetu našej žiačky Lianky Jindra. Lianka má 10 rokov, je štvrtáčka, hovorí anglicky, nemecky a slovensky, má americký a slovenský pas a už precestovala svet. Narodila sa v Saudskej Arábii, vyrastala v Kalifornii, do školy chodila v Nemecku a teraz – štvrtý ročník absolvuje v Cejkove. Pýtate sa prečo? Aj my sme na to boli zvedaví. Mamku má z Cejkova, ocko je rodený Američan. Po mnohých otázkach o živote jej rodiny, jedného dňa Lianka povedala: „Veď môj ocko príde na veľkonočnú dovolenku do Cejkova a on určite rád príde aj do školy a porozpráva sám.“ Uvítali sme túto ponuku a tešili sme sa na stretnutie 11.4.2014 v našom školskom kine.

Jeff  porozprával deťom o svojich českých predkoch a súčasnej rodine, premietol veľa krásnych fotografií z rodného domu a života v Kalifornii, Anglicku, Nemecku a Saudskej Arábii, tak sme všetci na chvíľu cestovali po krásnych miestach, pri nádhernom mori, plážach a skalných útesoch, veľkomestách, zábavných parkoch pre deti  a snívali, že raz by sme to chceli vidieť aj naživo. A keď prišlo rozprávanie o vojenských lietadlách a práci, ktorú Jeff vykonáva toho času v Saudskej Arábii, to už bol úžas na tvárach detí, najmä u chlapcov. Zaujímali sa o všeličo a diskutovali. Mali sme možnosť počúvať excelentnú angličtinu a pre všetkých účastníkov besedy to bola zároveň skúška doterajších znalostí z angličtiny. Jeff ochotne odpovedal na otázky detí a rozprával aj o svojich záľubách a dojmoch z pobytu na mnohých miestach Slovenska, ktoré už stihol spoznať spolu so svojou rodinou.

Beseda s Jeffom bola obohatením pre všetkých, ktorí využili túto jedinečnú príležitosť. Ďakujeme Jeffovi, že nám venoval svoj voľný čas aj našej malej manažérke Lianke, ktorá toto stretnutie zorganizovala.

Ing. Anna Gibová

IMG_0425 IMG_0426 IMG_0428 IMG_0434 IMG_0433 IMG_0431 IMG_0430 IMG_0429

Tento obsah bol zaradený v Nezaradené. Zálohujte si trvalý odkaz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>