Východoslovenský FVaT v Košiciach

Vyvrcholením nášho projektu bol  Východoslovenský festival vedy a techniky v Košiciach, na ktorý sme sa veľmi tešili, ale zároveň sme mali obavy a stres. Po úspešnej registrácií sme pripravili  zaujímavý  poster s názvom Voňavá chémia, na ktorom sme prezentovali ciele, postupy a metódy prípravy biokozmetiky .

Zamerali sme sa na  výrobky z prírodných látok ako sú balzamy na pery, toaletné vody a deodoranty, ktoré sme si vopred pripravili ako vzorky a ukážky.

Pripravili sme si 4 varianty balzamov , na ich  prípravu sme použili včelí vosk, med, kokosový olej, kozmetickú vazelínu a esencie, podľa zloženia sme ich pomenovali farbiaci, hydratačný, zvláčňujúci a superhydratačný.

Deodoranty sme vyrobili zo zmesi sódy bikarbóny, kokosového oleja a zemiakového škrobu , skúsili sme pridať rôzne esencie. Podarilo sa nám namiešať niekoľko druhov toaletných vôd. Naše vzorky sme si prichystali a pekne zabalili do škatule. Skoro  ráno sme vyštartovali z Trebišova, ale cestou  do Košíc sa napätie stále viac a viac stupňovalo. Keď sme dorazili do Domu techniky v Košiciach, postavili sme si poster a produkty sme si rozložili na stôl . Po registrácií účastníkov sme sa zhromaždili v aule , kde prebehlo slávnostné otvorenie súťaže.

Presunuli sme sa k našim stánkom a čakali sme na prvých návštevníkov, ktorým sme ukázali  bioprodukty a obdarovali malými darčekami.

Keď k nám dorazila porota, stres ako keby sa pominul .Porota bola veľmi milá, pýtala sa nás rôzne otázky  o postupe výroby produktov. Všetci návštevníci si náš projekt pochvaľovali. Boli sme veľmi prekvapené, keď nám oznámili ,že postupujeme do Bratislavy.

 

Dominika Šepeľaková

IMG_0872 IMG_0886 IMG_0891 IMG_0912 IMG_0913

 

Tento obsah bol zaradený v Nezaradené. Zálohujte si trvalý odkaz.

Komentáre sú uzavreté.