Koláčiky pre vtáčiky, 14.2.2013

V chladných februárových dňoch, keď sneh prikryl polia a lúky a zakryl aj potravu pre vtáctvo, naše deti pomáhali vtáčikom prežiť ťažké dni. Vyrobili im krmitka, aby vtáčiky netrpeli hladom. Krmítka nazvali – koláčiky pre vtáčiky.
Deti priniesli krajce staršieho chleba,špagát, bravčovú masť a rôzne druhy semien, ktoré doma našli- najmä olejnaté semená-slnečnicu a mak, ale aj pšenicu a kúsky orechov. Cez krajec chleba, pod kôrkou prevliekli špagát a zaviazali slučku na zavesenie. Potom chlebíky nahrubo natreli bravčovou masťou. Namastené chlebíky posypali smienkami- obalili ich semienkami z oboch strán a dobre pritlačili. Takto pripravené koláčiky rozvešali po stromoch v blízkosti školy, aby mohli pozorovať ako ich vtáčiky skonzumujú. Ďalšie koláčiky deti vyrobili doma, aby prilákali vtáctvo do vlastnej záhrady, nech tam chránia ovocné stromy a zeleninu pred škodcami.

DSC00685 DSC00689 DSC00691 DSC00693 DSC00696

 

 

 

 

 

Anna Gibová

Tento obsah bol zaradený v Články. Zálohujte si trvalý odkaz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>