Poznávací výlet do Humenného

20160622_122042 20160622_105602

Deti navštívili Vihorlatské múzeum. Počas prehliadky mali možnosť vrátiť sa do minulosti a spoznať život grófskeho rodu v minulosti, ich bývanie, záľuby, trávenie voľného času, kultúru, architektúru budov z minulosti. Účastníkov zaujal pútavý výklad sprievodcu, zaujímavosti zo života obyvateľov kaštieľa v minulosti, bohatá výzdoba grófskeho interiéru, obrazy historických osobností, zbrane, knižnica, dekorácie v interiéri. 
Potom si účastníci pozreli budovy a zariadenia v skanzene. Tu videli domčeky chudobných ľudí z toho istého obdobia, podmienky ich bývania, zariadenie v ich obytných priestoroch aj v priľahlých hospodárskych budovách. Deti mali možnosť vidieť rôzne hospodárske stroje, ktoré roľníci využívali pri ťažkej práci na poli, aj pri spracovaní dopestovaných plodín. Obdivovali strodávnu mláťačku obilia, kosačky, a rôzne iné drobné poľnohospodárske náradie. Zaujímali sa aj o spôsob spracovania mlieka na pomôckach pri výrobe masla. Zaujala ich aj starodávna studňa a rôzne doplnky na dvore. 
So záujmom obdivovali stavbu starej drevenej cerkvi s bohatou výzdobou náboženskými obrazmi – ikonami. Tento kostolík slúži aj dnes na svadobné obrady. 
Po prehliadke historických častí mesta si účastníci prezreli aj súčasnú tvár mesta s modernou architektúrou a pekne upravenou pešou zónou, ktorá slúži občanom mesta aj návštevníkom.

Tento obsah bol zaradený v Nezaradené. Zálohujte si trvalý odkaz.

Komentáre sú uzavreté.