November či máj?

IMG_0280

11.novembra sme čakali Martina na bielom koni. Neprišiel. Prišli však deti s kytičkou fialiek. Bolo to veľmi milé prekvapenie, pretože fialky v novembri nie sú obvyklá vec. Rozprúdila sa diskusia, čo všetko iné zaujímavé a netypické je v tomto novembrovom čase v našich záhradách a v prírode, a preto sme sa rozhodli inštalovať netradičnú výstavku.

     Deti počas dvoch dní robili prieskum svojich záhrad a blízkeho okolia. O dva dni sme už pripravovali stoly na uloženie netradičných omylov novembrovej prírody. Pripravili sme zeminu na presádzanie a prinesené rastlinky sme zasadili do kvetináčikov, aby ich deti  mohli polievať a rastlinky mohli pokračovať v raste. Dievčatá vyrobili obrus zo starej nepotrebnej posteľnej plachty a už sa mohlo inštalovať. Zdalo sa, že príroda sa v novembri zbláznila. Na výstavke sa objavili biele aj fialové fialky, krásne rozkvitnuté sedmokrásky, slez aj nechtík, napučaný orgován, ktorý chce čoskoro zakvitnúť. Jarný šalát mal pekné svieže listy, červená redkvička bola väčšia ako v jari. Z vysypaných semienok ľanu v záhrade  vyrástli rastlinky vysoké už asi 8 cm, prekvapila nás aj kvitnúca levanduľa a púpava aj 10 cm vysoká rastlinka zemiaka. K rastlinkám deti nastrihali kartičky a vypísali menovky, aby každý návštevník poznal tieto zaujímavosti novembrovej prírody.

     Pri výstavke bolo stále veľmi rušno, pretože už z diaľky lákala pohľady okoloidúcich. Kto sa tu pristavil, čudoval sa , či je toto naozaj možné v novembri.

                                                                                                                                                                                                     Anna Gibová, Cejkov

Tento obsah bol zaradený v Nezaradené. Zálohujte si trvalý odkaz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>