Monitoring rastlín v trebišovskom parku

Deti sa aktívne zapojili do prírodovedného prieskumu chráneného mestského parku v Trebišove. Pri vstupe do parku ich zaujal bývalý grófsky kaštieľ, ktorý patril rodu Andrássyovcov. Spoznávali záhradnú architektúru bývalých grófskych záhrad, ktoré sú dnes udržiavané v anglickom a francúzskom štýle. Obdivovali labyrint živého plotu z buxusu i obrovské stromy tisov, platanov, tují.
V ďalšej časti parku ich už svojou vôňou zaujali obrovské plochy hustých porastov – cesnaku medvedieho, ktorý je známy svojimi liečivými účinkami. Vytvorili si fotoherbár z jarných rastlín, ktoré už boli v plnom kvete. V tomto skorom jarnom období už spoznali chochlačku dutú, kopytník európsky, hluchavku, žihľavu, liesku, javor, dub, buk.
Po prírodovednom prieskume si urobili prehliadku historických budov v parku. Obdivovali najmä mauzóleum, ktoré slúži ako rodinná hrobka zosnulých členov grófskeho rodu. Pekne upravené jazierko ich lákalo k pozorovaniu vodných živočíchov, obojživelníkov aj hmyzu v okolí vody a jazierka. Získané skúsenosti využijú pri porovnávaní s rastlinami a živočíchmi, ktoré žijú v ich blízkom okolí, v Cejkove.

Tento obsah bol zaradený v Nezaradené. Zálohujte si trvalý odkaz.

Komentáre sú uzavreté.