Exkurzia na Krajský festival vedy a techniky v Košiciach

Po dobrých skúsenostiach z minulého roku som našim deťom ponúkla možnosť prehliadky projektov na Krajskom festivale v Košiciach aj tohto roku. Teraz sme to umožnili najmä mladším deťom 10-11 ročným, aby sme im predstavili možnosti vedeckého skúmania a inšpirovali ich k skúmaniu, pokusom a vedeckej činnosti primeranej ich veku.  Projekty si pozrelo 22 našich členov, uvítali sme aj záujem rodičov, keď sa k nám pridala aj jedna mamička.

Pre tieto deti to bola prvá skúsenosť tohto typu, pretože doteraz nemali možnosť vidieť vedecké projekty, ktoré sú výsledkami vedecko-technickej činnosti mladých ľudí – ich starších spolužiakov, študentov. Deti sa živo zaujímali o projekty, vypytovali sa, dávali zvedavé otázky, obdivovali modely, obrázky a majstrovali s exponátmi, kde to bolo možné a dovolené. Zaujali ich najmä projekty na elektrické alebo diaľkové ovládanie, ale aj voňavé bio mydlá, úsporné žiarovky, pestovanie papriky, či skúmanie kvality rumančeka.

Na spiatočnej ceste deti živo diskutovali a navrhovali, čo budú skúmať, objavili  sa rôzne nápady, tak sa už teraz tešíme, že chlapci začnú niečo majstrovať, aby sa ich výsledok mohol v budúcnosti objaviť aj na festivale.

Anna Gibová, Amavet klub Cejkov

IMG_0230 IMG_0231 IMG_0236

Tento obsah bol zaradený v Nezaradené. Zálohujte si trvalý odkaz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>