Cesty za vedou a poznaním

Naše „Cesty za vedou a poznaním“ sa začali 26.5.2015 na železničnej stanici  v Trebišove. Plní očakávania sme nasadli do vlaku a vyrazili v ústrety poznávaniu a dobrodružstvám v Bratislave, jej okolí a veľmi sme sa tešili aj na Viedeň.

Nádherná slovenská krajina sa mihala za oknami, hrady striedali hory, mestá, rieky… Niektorí z nás vlakom necestujú často, a tak sme si vychutnávali tento druh dopravy plnými dúškami.  Bratislava nás privítala zamračenou oblohou a kvapkami dažďa. Ubytovali sme sa a vyrazili spoznávať zákutia nášho hlavného mesta.  SND, Bratislavský hrad, Židovská štvrť, Obchodná ulica i nábrežie ostali zvečnené na fotografiách.  Účastníci si precvičili  nielen angličtinu, ale aj finančnú gramotnosť,  keď sme dostali istý limit, do ktorého sme sa museli vtesnať pri realizácii našej cesty. Preto sme boli veľmi potešení dobrou správou, že nám Amavet schválil príspevok z interného grantu  na toto poznávacie podujatie. Splav Malého Dunaja sme si vychutnávali plnými dúškami.  Obavy rýchlo vystriedalo nadšenie z plavby okolitej prírody, ktorá sa pred nami rozprestierala a ponúkala najtajnejšie zákutia. Mlyny, totemy, turbíny, mosty – to všetko sa nám odhaľovalo za každou zákrutou rieky. Do cieľa sme dorazili unavení, ale plní zážitkov a nadšenia z takmer štvorhodinovej plavby. Piatkové ráno nám plným priehrštím nadelilo slnečných lúčov.  Cesta do Viedne sa mohla začať. Metro a zámok Schönbrunn, Zoo, Labyrint i vyhliadka v nás zanechali hlboké dojmy. Bolo toho na jediný deň až-až, ale chceli sme stihnúť, vidieť, spoznať, zažiť  čo najviac.  Veď ktovie, kedy sa sem vrátime. Deň sme zavŕšili dobrou večerou v Petržalke. Ani sme sa nenazdali a prebudili sme sa do sobotného rána. Po chutných raňajkách sme zobrali batožinu a vláčikom sme sa vrátili domov.

Aj touto cestou ďakujeme Amavetu v Bratislave, že nám pomohli pripraviť a realizovať toto úžasné podujatie, ktoré nás veľmi obohatilo v našom poznaní.

 

Mgr. Viera Dudášová

Tento obsah bol zaradený v Nezaradené. Zálohujte si trvalý odkaz.

Komentáre sú uzavreté.