Tvorivá vianočná dielňa

Tvorivá vianočná dielňa bola súčasťou vianočnej burzy, ktorá sa konala 21.12.2015 v školskej jedálni. Milo sme boli prekvapení, že sme pripravili málo stolov. Záujem zo strany detí sa ukázal väčší ako sme predpokladali. Deti si rýchlo priniesli nové lavice a už aj rozkladali veci, s ktorými prišli na burzu.

Stoly sa rýchlo zaplnili veľmi zaujímavým sortimentom. Rozvoniavali voňavé koláčiky, ozdobené medovníčky, orechové i vanilkové rožky. Deti priniesli množstvo hračiek na výmenu alebo predaj pre tých, ktorí sa nimi ešte môžu potešiť. Pekným doplnkom boli krásne vlastnoručne vyrobené vianočné pohľadnice, vianočné zvončeky, háčkované zvončeky aj anjeliky a iné zaujímavé vianočné ozdoby.

Doplnkom vianočnej burzy bola tvorivá vianočná dielňa. Deti mali možnosť vidieť ako si svojpomocne môžu vyhotoviť peknú vianočnú ikebanu na skrášlenie svojich príbytkov vo vianočnom období. Pred očami účastníkov pani učiteľka Gibová aranžovala veľkú ikebanu, ale aj mini ikebanu do  svietnika z orechových škrupiniek. Na výstavke videli potreby a pomôcky, rôzne druhy zelene a rôzne vianočné doplnky, ktorými si zelenú ikebanu môžu dozdobiť. Deti mali možnosť vidieť praktickú ukážku ako sa postupuje pri aranžovaní vianočnej dekorácie. Pozerali na ruky pani učiteľky ako tvorí ikebanu, aby potom podobným spôsobom pracovali aj samostatne. Naučili sa viazať ozdobné stužky, pripraviť  sviečku, odrezať a namočiť florex, nadrôtovať vianočné ozdoby, aby v ikebane dobre držali. Potom už mohli pracovať samostatne. Odvážnejšie deti si hneď vyskúšali ako sa pracuje so zelenými vetvičkami a tie, ktorí ešte potrebujú viac odvahy si ikebanu môžu skúsiť vyhotoviť doma. Iste ňou potešia tých, ktorým ju podarujú.

Želáme krásne Vianoce všetkým ľuďom dobrej vôle.

Anna Gibová, klub Cejkov

Tento obsah bol zaradený v Nezaradené. Zálohujte si trvalý odkaz.

Komentáre sú uzavreté.